Μέλη
Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα, ιδρύθηκε με έδρα την Πάτρα το 2001 και λειτούργησε ως το πρώτο Παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» μέχρι το 2011. Έκτοτε αποτελεί αυτόνομο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» του Ν. Αχαΐας.

 

Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

 

Σε μια κλειστή κοινωνία όπου, σε πολλές περιπτώσεις, ο καρκίνος μαστού αποτελεί ταμπού και οικογενειακό μυστικό, το Παράρτημα αρχικά και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στη συνέχεια προσπάθησε και προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο. Τα τακτικά του μέλη, οι εθελόντριες και το Δ.Σ., είναι γυναίκες που νόσησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ή και νοσούν ακόμα από καρκίνο μαστού.

 

Τα βασικά προγράμματα που υλοποιεί το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ είναι: 

  • Πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες) 
  • Πρόγραμμα πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης (περιλαμβάνει ενημερωτικές εκδηλώσεις και κλινικές εξετάσεις μαστού) 
  • Πρόγραμμα ευαισθητοποίησης γενικού πληθυσμού για τον καρκίνο του μαστού ¨Pink the City” 
  • Διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα αλληλοβοήθειας από γυναίκα με την ίδια εμπειρία «Reach to Recovery»
  • Πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων για γυναίκες με καρκίνο μαστού και τις οικογένειες τους
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης και υποστήριξης φροντιστών ογκολογικών ασθενών ¨Σύμμαχοι Φροντίδας¨. 

 

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας είναι Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και στηρίζεται οικονομικά στις συνδρομές των μελών και των αρωγών μελών του, στις ευγενικές δωρεές και χορηγίες φορέων και εταιρειών, καθώς και όλων εκείνων που αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες του.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ : www.almazoispatras.gr, www.pinkthecity.gr