Μέλη
Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής» ιδρύθηκε και ολοκλήρωσε τη νόμιμη σύστασή του την άνοιξη του 2009. Σήμερα είναι πιστοποιημένος και εγγεγραμμένος στο εθνικό μητρώο εθελοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Δραστηριοποιείται σε όλο τον νομό Ροδόπης. Στον Σύλλογο αναπτύσσεται πνεύμα αλληλοβοήθειας, αλληλοστήριξης και φροντίδας για την προσωπική και κοινωνική αποκατάσταση των καρκινοπαθών. Μέλη του Συλλόγου είναι καρκινοπαθείς ενώ φίλοι του Συλλόγου είναι εθελοντές με διάθεση προσφοράς. 

Στόχος είναι να αλλάξει η αντίληψη ότι η ασθένεια αυτή, μαζί με την καταβολή του σώματος λόγω των θεραπειών, είναι ικανή να καταβάλλει και την ψυχή του ανθρώπου. Αυτό διαψεύδεται από όλους εμάς, που οργανωθήκαμε προκειμένου να προσφέρουμε κοινωνική και ψυχολογική στήριξη σε κάθε νέο ασθενή και την οικογένειά του. 

Ο Σύλλογος πάνω από δέκα χρόνια τώρα προσφέρει στήριγμα στις δύσκολες στιγμές της διάγνωσης, του χειρουργείου και των θεραπειών. Είναι χώρος ανταλλαγής εμπειριών και συναισθημάτων με στόχο την αλληλοβοήθεια. Είναι δύναμη διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας (υγειονομικών, κοινωνικών και εργασιακών), καθώς και αφορμή για να ανατραπεί η αμηχανία της κοινωνίας και ο φόβος που συνοδεύει τον καρκίνο. Είμαστε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) και της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τον καρκίνο (ECPC) όπου συμμετέχουμε, ενημερωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 

Στα τόσα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου έγιναν πολλές ενημερωτικές ομιλίες πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου. Έχουν παρακολουθήσει και ενημερωθεί χιλιάδες, ψηλαφίστηκαν εκατοντάδες, έγιναν δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις, μαστογραφίες, ψηλαφίσεις μαστών, εξετάσεις για τον προστάτη, μικροβιολογικές, Τεστ Παπανικολάου και βιοψίες σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ροδόπης, τα διαγνωστικά κέντρα Κομοτηνής και το νοσοκομείο Κομοτηνής. Έχουμε βοηθήσει οικονομικά άπορα και ανασφάλιστα μέλη αλλά και μη μέλη καρκινοπαθείς. Παρέχουμε πλέον πλούσια συλλογή από περούκες, στηθόδεσμους μαστεκτομής και ειδικά μαξιλαράκια για να εξυπηρετήσουμε τις άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. 

Καθημερινά στον Σύλλογο υπάρχει κοινωνική επιστήμονας για την ενημέρωση γύρω από τα δικαιώματα και βοήθεια στην διεκπεραίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών. Παρέχεται επίσης και ψυχολογική στήριξη όπου ο σύλλογος καλύπτει τα έξοδα για τις συνεδρίες με ψυχολόγο. Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται από τις συνδρομές των μελών, από τα έσοδα του κουμπαρά μας και από όλους αυτούς που στην μνήμη αγαπημένων προσώπων αντί στέφανων στηρίζουν οικονομικά τον σύλλογό μας. 

Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες όπου απευθύνονται στα μέλη του συλλόγου για παράδειγμα τμήμα άσκησης, τμήμα εργασιοθεραπείας όπως κέντημα, πλέξιμο, ράψιμο, κατασκευές, τμήμα ξένων γλωσσών, συγκεκριμένα δύο τμήματα ιταλικών και αγγλικών, τμήμα γιόγκα και τμήμα ζωγραφικής. Τέλος ο σύλλογος σε συνεργασία με το Όραμα ελπίδας αναλάβει μαζί με τους εθελοντές την ενημέρωση για εγγραφή δοτών μυελού των οστών. 

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://www.dynamipsixis.gr/