Μέλη
Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι»

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 από επιζώντες του καρκίνου που αποφάσισαν να αφιερωθούν στην υποστήριξη άλλων ασθενών και των οικογενειών τους. Στόχος του Συλλόγου είναι να αλλάξει την αντίληψη ότι η ασθένεια αυτή, μαζί με την καταβολή του σώματος λόγω των θεραπειών, είναι ικανή να καταβάλλει και την ψυχή του ανθρώπου. 

Στο πνεύμα αυτό, ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι.

  • προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στους ασθενείς με καρκίνο και τα μέλη των οικογενειών τους
  • παρέχει ατομικές και ομαδικές συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης, 
  • διοργανώνει ομιλίες, επιστημονικές ημερίδες, δράσεις και εκδηλώσεις σχετικές με τον καρκίνο
  •  ενημερώνει τους ογκολογικούς ασθενείς για τα δικαιώματά τους και τις κοινωνικές παροχές που τους αφορούν. 
  • διοργανώνει ομαδικές δραστηριότητες για ασθενείς (γυμναστική, χειροτεχνία, πρόγραμμα εκπαίδευσης στις ψηφιακές τεχνολογίες, δραματοθεραπεία, συμβουλευτική ομάδα διατροφής, στοματικής υγείας, αισθητικής κοσμετολογίας κ.ά.), ενδυναμώνοντας το σώμα και το πνεύμα των ασθενών και βελτιώνοντας την ποιότητα της ζωής τους. 
  • προσφέρει ετήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών, οι απόφοιτοι του οποίου στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου και προσφέρουν υποστήριξη σε ασθενείς στα Ογκολογικά Νοσοκομεία.

Κορωνίδα των δράσεων του Κ.Ε.Φ.Ι. αποτελεί το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι» που προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου στο οικείο περιβάλλον του σπιτιού τους. Το πρόγραμμα «Μαζί και στο Σπίτι» τιμήθηκε με το βραβείο Bronze στα Boussias Healthcare Awards 2021 στην κατηγορία «Δράσεις υποστήριξης μελών».

Η δράση «Δικαίωμά μου» δημιουργήθηκε από τον σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι. για να προσφέρει σε όλους τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματά τους. Η αξία της δράσης «Δικαίωμά μου» έχει αναγνωριστεί τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους άλλους Συλλόγους Ασθενών, ενώ τιμήθηκε και με τα βραβεία Gold και Platinum στα Boussias Healthcare Awards 2021 στην κατηγορία «Δράσεις για την ενημέρωση των ασθενών».

Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι. διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως ο Ετήσιος Ποδηλατικός Γύρος με σύνθημα «Τρέχουμε πιο Γρήγορα από τον Καρκίνο» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Επιζώντων του Καρκίνου και το τουρνουά μπάσκετ που πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικολογικής Ογκολογίας.

Τέλος, από το 2019 ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι προσφέρει δωρεές σε ιατρικό εξοπλισμό σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Αθήνας και της επαρχίας, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στο όραμά του για καλύτερη δημόσια υγεία. Εντός του 2021 υλοποιήθηκαν δωρεές σε 5 νοσοκομεία της Αθήνας και σε ένα κέντρο υγείας της Περιφέρειας, συνολικής αξίας 78.000 ευρώ.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.anticancerath.gr, www.dikaiomamougr