Μέλη
Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του Ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Στάσου Κοντά Μας

Ο Σύνδεσμός μας ιδρύθηκε το 2005 (αρ.αποφ. Πρωτοδικείου Πειραιά 31/83-01/07/2005) από την αναγκαιότητα να καλυφθούν βιοτικές ανάγκες, κυρίως μοναχικών και οικονομικά αδύναμων ασθενών του Νοσοκομείου Μεταξά. Σκοπός του Συνδέσμου είναι η με κάθε τρόπο υποστήριξη του κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου του Νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ», καθώς και η με κάθε τρόπο υποστήριξη των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους, που διαμένουν ή / και νοσηλεύονται στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και Νήσων. 

Διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο και στεγάζεται στον 3ο όροφο του Νοσοκομείου ΜΕΤΑΞΑ. Το επιτελούμενο έργο πραγματοποιούν ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας, οι οποίοι καθοδηγούνται από την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Εργασίας του Νοσοκομείου. 

Οι ανάγκες των ασθενών είναι πολύπλευρες και η υποστήριξή μας είναι ανάλογη με την κατάσταση των ασθενών εξατομικευμένα, σε κάθε στάδιο της νόσου.

 Με αυτά τα δεδομένα και μέσα από οργανωμένες και συγκεκριμένες δράσεις, οι εθελοντές μας: 

  • Διεκπεραιώνουν εξωτερικές διοικητικές εξυπηρετήσεις μοναχικών ασθενών σε Δήμους, Νομαρχίες κ.α. για απαραίτητα έγγραφα. 
  • Στις περιπτώσεις που αναγκαίες εξετάσεις δεν γίνονται στο Νοσοκομείο, εθελοντές μεταφέρουν δείγματα εξετάσεων και συνοδεύουν ασθενείς σε άλλα Νοσοκομεία ή όπου χρειάζεται.
  • Προσφέρουν συντροφιά συμπαράστασης επί κλίνης σε μοναχικούς νοσηλευόμενους ασθενείς, καθώς και πρακτικές εξυπηρετήσεις (τάισμα και κάλυψη άλλων αναγκών τους). 
  • Στον ξενώνα Φιλοξενίας απόρων ασθενών και συνοδών του Νοσοκομείου, προφέρουν εποπτεία, φροντίδα, συντήρηση, εξοπλισμό, καθαρισμό και μεταφορά ιματισμού από και προς το Νοσοκομείο. 
  • Η πιο σημαντική όμως και αναγκαία βοήθεια είναι η οικονομική στήριξη απόρων και μοναχικών ασθενών για αμοιβή αποκλειστικής, είδη υγιεινής (πάνες ακράτειας, υποσέντονα κλπ), ιατρικές εξετάσεις εκτός Νοσοκομείου, φάρμακα, ένδυση (πυτζάμες, νυχτικά κλπ), σίτιση, πληρωμή λογαριασμών (ΔΕΗ-ΟΤΕ κλπ), ενοικίαση ξαπλώστρας για συνοδούς απόρων που μένουν δίπλα τους πολλές μέρες, ενοικιάσεις τηλεοράσεων, δαπάνες μετακίνησης ασθενών και συνοδών (Αττική και Νησιά) και άλλες πρακτικές ανάγκες οι οποίες αξιολογούνται από την Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου. 

 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:    stasoukontamas.gr/