Μέλη
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Με την απόφαση 1403/2003 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Γιαννιτσών, ιδρύθηκε το 2004 στα Γιαννιτσά το μη κερδοσκοπικό σωματείο με την επωνυμία Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών.

Όλα τα μέλη του Συλλόγου αποτελούνται από ασθενείς που έχουν ή είχαν στο παρελθόν κάποια μορφή καρκίνου.

Εκτός από τα μέλη του συλλόγου, συμμετέχουν στο σύλλογο και εθελοντές χωρίς δικαιώματα ψήφου ή συμμετοχής στη γενική συνέλευση ή τις αποφάσεις του ΔΣ.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, έθεσε ως στόχο να ενταχθεί στην κοινωνία των Γιαννιτσών και να προσφέρει βοήθεια όπου χρειαστεί, προωθώντας παράλληλα και τις εκστρατείες του για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου.

Έτσι, ήρθε σε επαφή με φορείς και συλλόγους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, που είχαν κοινό όραμα τον εθελοντισμό, για τη διοργάνωση από κοινού, εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν τον καρκίνο, αλλά και τον εθελοντισμό γενικότερα, όπως ομιλίες για τον καρκίνο, ενημερωτικές εκστρατείες πρόληψης, παραστάσεις, συλλογές τροφίμων για απόρους κλπ. όπως οι:

 • Δήμος Πέλλας – Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολύπλευρης Ανάπτυξης και Πολιτισμού.
 •   Εθελοντική Ομάδα Δήμου Πέλλας «Νοιάζομαι».
 •   Καλλιτεχνικός Σύλλογος Θεάτρου «Θεατρικές Πινελιές».
 •   Εθελοντική Ομάδα 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με φορείς και αναπηρικά κινήματα στην Ελλάδα (Ε.Σ.Α.μεΑ., ΕΛΛ.Ο.Κ., Ένωση Ασθενών Ελλάδας, ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ) και την Ευρώπη (E.C.P.C.) για τη συμμετοχή και υλοποίηση δράσεων και εκστρατειών που αφορούν τον καρκίνο και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Αποτελεί συνεργαζόμενο κέντρο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» με σημαντικές δράσεις ενημέρωσης και εγγραφής εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ, ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

 •   2004-2016: Μέλος της Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) και μέσω αυτής μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).
 • 2011-σήμερα: Μέλος της άτυπης  Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης των Δικαιωμάτων των Ασθενών με Καρκίνο (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ), η οποία το 2016 απέκτησε νομική μορφή ως Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.).
 • 2014-σήμερα: Συνεργαζόμενο κέντρο για το Νομό Πέλλας, της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας» για ενημέρωση και εγγραφή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.
 •   2015-σήμερα: Συμμετοχή του Συλλόγου, με έναν εκπρόσωπο, στην Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής” για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
 • 2016-σήμερα: Μέλος του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο (ECPC-European Cancer Patient Coalition).
 •   2021-σήμερα: Μέλος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας και μέσω αυτής μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.).
 •   2021-σήμερα: Μέλος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας.

 

Facebook Συλλόγου https://www.facebook.com/sylkgian/