Μέλη
Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν. Λάρισας

Σκοπός του Συλλόγου μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τον γενικό πληθυσμό σε σχέση με την ασθένεια του καρκίνου, να βοηθήσουμε στην πρόληψη, να προάγουμε την έγκαιρη διάγνωση, να στηρίζουμε ψυχοκοινωνικά τους ασθενείς, τα μέλη των οικογενειών τους και τους φροντιστές τους και να προωθούμε την καλύτερη ποιότητα ζωής και τα δικαιώματα των καρκινοπαθών. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται ποικίλες δράσεις που εκτελούνται είτε αποκλειστικά από το Σύλλογό μας  και τα μέλη μας, είτε από κοινού με την σύμπραξη και άλλων φορέων, οργανώσεων και ομάδων.

       Ο Σύλλογος ιδρύθηκε στις 6-4-2006 και  αριθμεί πάνω από 500 μέλη.

Δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη του, έχουν τα άτομα που νόσησαν ή νοσούν από την ασθένεια του καρκίνου.

Το Σύλλογο πλαισιώνει ομάδα εθελοντών, η δυναμικότητα της οποίας ανέρχεται σήμερα στον αριθμό των 70 ανθρώπων ηλικίας από 20 έως 70 ετών.

Όλες οι δράσεις τα προγράμματα και οι υπηρεσίες που αναλαμβάνει και πραγματοποιεί ο Σύλλογος, προσφέρονται δωρεάν στα μέλη μας.

Στο πλαίσιο της σωστής και έγκαιρης ενημέρωσης και πρόληψης, ο Σύλλογος οργανώνει ημερίδες, σεμινάρια, ενημερωτικές εκστρατείες και άλλες στοχευμένες δράσεις και εκδηλώσεις προκειμένου να ευαισθητοποιήσει, να πληροφορήσει και να κινητοποιήσει τον γενικό πληθυσμό της ευρύτερης περιοχής , ενώ παράλληλα προσπαθούμε σε συνεργασία με ιδιωτικά ιατρικά εργαστήρια και νοσηλευτικά ιδρύματα να εξασφαλίζουμε όποτε και όπου είναι εφικτό προνομιακές τιμές σε διαγνωστικές εξετάσεις, προκειμένου να εξετάζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.

Εξειδικευμένοι ψυχολόγοι παρέχουν ψυχοκοινωνική στήριξη σε ασθενείς και μέλη των οικογενειών τους, μέσα από ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες καθώς και ομαδικά προγράμματα στήριξης.

Πραγματοποιούμε κάθε έτος σεμινάρια εκπαίδευσης των εθελοντών μας από ψυχολόγους του ιδρύματος Gestalt Foundation, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τούς παρέχουμε σταθερή εποπτεία από τους επαγγελματίες του ιδρύματος.

Οι ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές μας, βρίσκονται στα 2 νοσοκομεία της πόλης, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο)  παρέχοντας ενδονοσοκομειακή στήριξη στους ασθενείς των ογκολογικών τμημάτων ενόσω αυτοί βρίσκονται σε αναμονή της χημειοθεραπείας τους, όπως επίσης και στους συνοδούς αυτών.

Εθελοντές μας στελεχώνουν  το τμήμα Κοινωνικής Υπηρεσίας του Συλλόγου μας, το οποίο αποτελείται από  κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους και νομικούς.

Λειτουργούμε τμήμα θεραπευτικής γιόγκα για τα μέλη μας.

Είμαστε μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, του Ευρωπαϊκού Συνασπισμού Ασθενών με Καρκίνο (ECPC) που εδρεύει στις Βρυξέλλες.

Πραγματοποιούμε επίσης εκδρομές και άλλες δράσεις και εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Υποστηρικτές μας:

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Λάρισας οικονομικά υποστηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από δωρεές φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, ενώ μέρος των λειτουργικών του εξόδων, καλύπτεται από «κουμπαράδες» που έχουν τοποθετηθεί σε επιχειρήσεις της πόλης μας.

Επισημαίνουμε ότι τα μέλη του συλλόγου δεν επιβαρύνονται με καμία οικονομική συνδρομή.

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.sklarissas.gr