Μέλη
Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας, ιδρύθηκε το 2003, έχει έδρα την πόλη της Κατερίνης και δραστηριοποιείται σε όλο το Νομό Πιερίας. Προστάτιδα του Συλλόγου είναι η Αγία Αικατερίνη με την οποία ταυτίστηκε και το όνομα του Συλλόγου με την πάροδο του χρόνου. Έχει ως μέλη άτομα που έχουν νοσήσει ή νοσούν από κάποια μορφή καρκίνου, ενήλικους και παιδιά, τα μέλη των οικογενειών τους, εθελοντές και ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας.

 

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας είναι τακτικό μέλος της ECPC (European Cancer Patient Coalition) και ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΟΚ (Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου).

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην εξωστρέφεια, υιοθετώντας μία περισσότερο αισιόδοξη προσέγγιση για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με σκοπό να φέρει το Σύλλογο πιο κοντά στην κοινωνία και να αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης που θα εστιάζουν στην πρόληψη και τις συνθήκες υγιούς διαβίωσης και διατροφής του πληθυσμού, στοχεύοντας στην αλλαγή νοοτροπίας της νέας γενιάς ως απαραίτητο συστατικό για ένα αύριο με «λιγότερο καρκίνο».

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: https://pieriacancer.gr/