Επιλογή Σελίδας

«Ο Άγιος Παρθένιος» Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας‐Ημαθίας

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»  ιδρύθηκε το 2005 από εθελοντές καρκινοπαθείς με αγάπη και ευαισθησία για τον συνάνθρωπο. Είμαστε καρκινοπαθείς, που ζούμε  και γνωρίζουμε από κοντά όλα τα προβλήματα του καρκίνου και αυτοοργανωνόμαστε στο σύλλογο αυτό, που είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αλληλοβοήθειας. Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας εθελοντικά διαχειριζόμενοι τον πόνο τον δικό μας και των μελών μας, χωρίς κανένα υλικό όφελος και ιδιοτέλεια.

Αρχικά στεγάστηκε στο χώρο της Δημοτικής Αγοράς Βέροιας, Φιλίππου 25 σε γραφείο που μας παραχώρησε δωρεάν ο Δήμος.

Από την αρχή μας αγκάλιασαν και μας στήριξαν οι φορείς και οι κάτοικοι  της Ημαθίας και είναι κοντά μας στις εκδηλώσεις και τις ομιλίες μας!

Τον Μάιο του 2009 λόγω ενοικίασης του χώρου από Επιχειρηματία της πόλης, μεταφέρθηκε το γραφείο του συλλόγου σε ιδιωτικό χώρο στην οδό Μερκουρίου  Καρακωστή 9 με ενοίκιο, όπου βρίσκεται έως σήμερα.

Σκοπός και ιδέα της ίδρυσης του συλλόγου:

Α. Η αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών του για την εξασφάλιση μιας τέλειας και όσο το δυνατόν ολοκληρωμένης αποκατάστασης (Rehabilitation).

B. Η ψυχολογική προετοιμασία όσων πρόκειται να υποβληθούν σε οποιαδήποτε μορφής θεραπεία για την αντιμετώπιση κάποιας μορφής καρκίνου και η υποδοχή των νέων καρκινοπαθών, για να μπορέσουν να προετοιμαστούν στην αντιμετώπιση των αναγκών της μελλοντικής καθημερινής ζωής του καρκινοπαθή.

Γ. Η συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς , ογκολόγους, χειρουργούς των δημοσίων και  ιδιωτικών νοσοκομείων / κλινικών, με σκοπό την άμεση επαφή του ιατρού και ασθενή για την ενημέρωση και προσαρμογή στα όποια σύγχρονα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης.

Δ. Η καλλιέργεια πνεύματος συναδελφοσύνης, φιλίας και αγάπης μεταξύ των καρκινοπαθών, όπως και η δημιουργία ενός οικογενειακού περιβάλλοντος μεταξύ τους με την πιο πλατιά έννοια.

Ε. Η πληροφόρηση του κοινού για την κατάσταση και τους τρόπους βοήθειας και ενίσχυσης του καρκινοπαθή και η ανάπτυξη σωστής φιλίας με όλους εκείνους που θα ήταν διατεθειμένοι να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο και μέσο στο έργο του Συλλόγου.

ΣΤ. Η διαρκής μέριμνα και φροντίδα για την αποφυγή κάθε κοινωνικής δραστηριότητας οποιασδήποτε μορφής που θα είναι ξένη στον κύριο και πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου, που είναι η ΥΓΕΙΑ, η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ και η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (REHABILITATION) των μελών του.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος καρκινοπαθών Βέροιας – Ημαθίας Άγιος Παρθένιος απαρτίζεται από 850 μέλη όλοι καρκινοπαθείς και  δραστηριοποιείται σε επίπεδο ενημέρωσης, δημιουργικότητας, ψυχαγωγίας και ψυχολογικής στήριξης των μελών του και των οικογενειών τους, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στην καλή ψυχική τους υγεία αλλά και να γίνει φορέας ενημέρωσης για το ευρύτερο κοινό.

Το γραφείο του συλλόγου λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου από τις 10π.μ. – 2μ.μ. και ο κάθε ασθενής ή οικείος του μπορεί να εξυπηρετηθεί στη γραμματεία. Φροντίζουμε και μεριμνούμε για την ψυχική αποκατάσταση των μελών μας και αναθέτουμε  το έργο αυτό σε ψυχολόγο, ο οποίος αναλαμβάνει την ψυχολογική στήριξη και ενθάρρυνση των καρκινοπαθών και των οικογενειών τους με ατομικές και ομαδικές ψυχοθεραπείες.

Οργανώνουμε  εκδρομές και μουσικές εκδηλώσεις με στόχο την ψυχαγωγία των μελών μας. Για τον ίδιο πάντα λόγο, λειτουργεί τμήμα  εκμάθησης παραδοσιακών χορών από ειδικό χοροδιδάσκαλο. Είμαστε  παρών σε ογκολογικά και ψυχοογκολογικά συνέδρια, προκειμένου να ενημερωνόμαστε σε ότι έχει σχέση με τον καρκίνο και την αντιμετώπισή του (μορφές καρκίνου, συμπτωματολογία, αιτιογένεση, φαρμακοθεραπεία κ.λ.π) αλλά και την ψυχολογική διάσταση της νόσου στους ασθενείς. Εξάλλου, δίνουμε αγώνα για να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Ως εκ τούτου, σε τακτά χρονικά διαστήματα διοργανώνουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες –  ομιλίες και διανέμουμε  ενημερωτικά φυλλάδια, παροτρύνοντας το κοινό να υποβάλλεται στους καθιερωμένους προληπτικούς  ιατρικούς ελέγχους.

Στα πλαίσια ενός κλίματος δημιουργικότητας, μέλη του Συλλόγου έχουν αναλάβει τη δημιουργία χειροποίητων κατασκευών, τα οποία εκτίθενται στο Σύλλογο κατά τη διάρκεια των γιορτινών περιόδων. Καθιερώσαμε κάθε  χρόνο την διανομή δεμάτων σε άπορους καρκινοπαθείς, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, αλλά και όποτε αξιολογείται ότι υπάρχει ανάγκη για προσφορά βοήθειας.

Στηρίζουμε άπορα μέλη μας στις φαρμακευτικές τους ανάγκες και διαθέτουμε δανεικές περούκες σε γυναίκες που αδυνατούν να αγοράσουν.

Σε συνεργασία με το Δημοτικά Ιατρεία Βέροιας και Νάουσας συλλέγουμε ογκολογικά φάρμακα τα οποία παραδίδουμε στον Σύλλογο Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεαγένειο Θεσσαλονίκης  για τη διαχείριση και τη διανομή τους σε άπορους – ανασφάλιστους ασθενείς.

Επιδιώκουμε και προσπαθούμε να βρισκόμαστε  κοντά στους ασθενείς καρκινοπαθείς που νοσηλεύονται με  επισκέψεις στα νοσοκομεία με στόχο να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε  όσους περισσότερους μπορούμε.

Μ. Καρακωστή 9

Βέροια Τ.Κ. 59132


[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”h3″]

2331067411

[wp-svg-icons icon=”drawer-3″ wrap=”h3″]

2331067411

[wp-svg-icons icon=”earth” wrap=”h3″]

 

[wp-svg-icons icon=”mail-2″ wrap=”h3″]

agparthe@otenet.gr

Τα Μέλη της ΕΛΛΟΚ

«ΑγκαλιάΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Kαρκίνου Ν.Αχαίας

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης

Σύλλογος καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας – «Η Αγία Αικατερίνη»

Κ.Ε.Φ.Ι. Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Νομού Αχαΐας

«ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο

«Οικογενειακή Συμμαχία Ελλάδος κατά της Νόσου VHL»

«ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου / Πανελλήνιος Σύλλογος Λαρυγγεκτομηθέντων ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών «ΠΑΣΜΜΟ»

ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ Σύλλογος εθελοντών κοινωνικής & συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους

Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων & Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας Είμαστε Μαζί

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί Σου»

Σύλλογος καρκινοπαθών Γιαννιτσών

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου» – «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου «Δύναμη Ψυχής»

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης

Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Σύλλογος καρκινοπαθών Ν.Λάρισας

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

"ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ" Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου

"ΕπιΣτήθιοι Φίλοι" Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού Ν. Αρτας

Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και Εφηβική ηλικία - το ΚΥΤΤΑΡΟ

Σύλλογος Φίλων ΑΝΘ Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»

"παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι" Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης

Σύλλογος Καρκινοπαθών «Μαζί για Ζωή»

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Σύλλογος Άγωνας Ζωής Ν. Ευρυτανίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας - Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»

Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξαναρχί-ΖΩ"

Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά»- Στάσου Κοντά Μας

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών - Κάπα3