Επιλογή Σελίδας

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ

Νομού Θεσσαλονίκης

Ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τη δράση του στην πόλη μας το 2008, ενώ στην Αθήνα όπου βρίσκεται η έδρα του Πανελληνίου Συλλόγου ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του για περισσότερα από 20 χρόνια. Διοικείται από 7μελές Συμβούλιο και το επιστημονικό του έργο σχεδιάζεται από τους ειδικούς επαγγελματίες του Συλλόγου και εγκρίνεται από  Επιστημονική Επιτροπή αποτελούμενη από έγκριτους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Διαθέτει δύο επαγγελματίες ψυχικής υγείας, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Ψυχολόγο.

Βασικός στόχος μας είναι να προσφέρουμε σε κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη, οργανωμένη αλληλοβοήθεια από εκπαιδευμένες εθελόντριες και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία, την εργασία της, καθώς και τις διευκολύνσεις που της παρέχονται από τις δημόσιες υπηρεσίες. Επίσης, υλοποιούμε προγράμματα για τον προχωρημένο καρκίνο του μαστού, ώστε να αποτρέπουμε την αίσθηση της περιθωριοποίησης στις γυναίκες αυτές.

Το Άλμα Ζωής Θεσσαλονίκης διαθέτει επί οκταώρου βάσεως έμμισθους επαγγελματίες ψυχικής υγείας οι οποίοι συντονίζουν τα προγράμματα καθώς και όλη τη λειτουργία του γραφείου. Στο Σύλλογο μπορεί να απευθυνθεί κάθε γυναίκα με εμπειρία καρκίνου μαστού καθώς και η οικογένεια της για να λάβει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη, είτε ατομικά είτε ομαδικά.

Το Εθελοντικό Πρόγραμμα του Συλλόγου έχει σκοπό τη συναισθηματική υποστήριξη και πρακτική βοήθεια στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Βασίζεται σε διεθνή πρότυπα (Διεθνές Εθελοντικό Πρόγραμμα Reach to Recovery) είναι όμως προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα. Βασική αρχή είναι ότι οι γυναίκες που έχουν υποστεί ογκεκτομή ή μαστεκτομή, βρίσκουν μεγάλη βοήθεια και ανακούφιση, συζητώντας με άλλες γυναίκες που είχαν την ίδια εμπειρία αρκετά χρόνια πριν και τώρα απολαμβάνουν μια φυσιολογική ζωή. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν μέλη του Συλλόγου που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία και που επιλέγονται προσεκτικά με βάση συγκεκριμένα ακόλουθα κριτήρια. Το Πρόγραμμα υλοποιείται, στα γραφεία του Συλλόγου, σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία και κλινικές της πόλης μας, στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Θεαγένειο με οργανωμένες βάρδιες εθελοντριών καθώς και στον Ξενώνα καρκινοπαθών

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας υποστήριξης των μελών μας,  διοργανώνουμε ομαδικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης σε ετήσια βάση. Ο Σύλλογος φροντίζει επίσης να παρέχει ενημέρωση στα μέλη του αλλά και σε κάθε γυναίκα με καρκίνο μαστού, αναφορικά με θέματα που τις ενδιαφέρουν, μέσω  Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων. Στο πλαίσιο της υποστήριξης των γυναικών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, έχουμε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σύλλογο με περούκες και είδη για γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή και τα προσφέρουμε δωρεάν.

Επιπλέον στόχος μας είναι η ενημέρωση του γενικού πληθυσμού για την αξία της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου και η κινητοποίηση των γυναικών για τακτικό προληπτικό έλεγχο. Επίσης τα τελευταία χρόνια έχουμε προσθέσει έναν ακόμα σοβαρό πυρήνα στα Προγράμματα του Συλλόγου μας και αυτό αφορά τη στήριξη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων γυναικών. Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε πλήθος δωρεάν εξετάσεων τόσο και στη τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με  διαγνωστικά κέντρα τόσο και στη περιφέρεια σε συνεργασία με δημόσιο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, το ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ.

Στο πλαίσιο του τομέα της Πρόληψης, το Πρόγραμμα «Αλματάκια Ζωής» πραγματοποιείται σε συνεργασία με Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς και με ιδιωτικούς. Με αυτό τον τρόπο, προωθούμε την πρόληψη μέσω διαδραστικών τρόπων στα παιδιά, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα προληπτικών συμπεριφορών στις μητέρες με έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Κάθε χρόνο πραγματοποιούμε εκδηλώσεις και γιορτές με θέμα την απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού με ομάδα στόχου τους νέους και όχι μόνο με σκοπό την αλλαγή της νοοτροπίας σχετικά με τη πρόληψη – έγκαιρη διάγνωση. Μια τέτοιου είδους εκδήλωση, την οποία πραγματοποιούμε κάθε χρόνο, είναι ο συμβολικός ιστιοπλοϊκός αγώνας  Sail For Pink με παράλληλες δράσεις στη στεριά και παράλληλο περίπατο κατά μήκος της παραλίας για τον καρκίνο του μαστού.  Στο ίδιο πλαίσιο, κάθε χρόνο πραγματοποιούμε τη φωταγώγηση ενός κτιρίου ΡΟΖ, με στόχο την απομυθοποίηση του καρκίνου του μαστού αλλά και την προώθηση – υπενθύμιση του ετήσιου προληπτικού ελέγχου για κάθε γυναίκα.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετέχουν σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό κάθε χρόνο, ώστε ο Σύλλογος να παραμένει όσο το δυνατό στην πρώτη γραμμή. Ο Σύλλογος είναι τακτικό μέλος της European Cancer Patient Coalition και συμμετέχει στην Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, με διαρκείς προσπάθειες για μια καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενών και βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Παύλου Μελά 38
Τ.Κ. 54622 – Θεσσαλονίκη


[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”h3″]

2310 285181


[wp-svg-icons icon=”drawer-3″ wrap=”h3″]

2310 285183


[wp-svg-icons icon=”earth” wrap=”h3″]


[wp-svg-icons icon=”mail-2″ wrap=”h3″]


Τα Μέλη της ΕΛΛΟΚ

«ΑγκαλιάΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Kαρκίνου Ν.Αχαίας

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης

Σύλλογος καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας – «Η Αγία Αικατερίνη»

Κ.Ε.Φ.Ι. Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Νομού Αχαΐας

«ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο

«Οικογενειακή Συμμαχία Ελλάδος κατά της Νόσου VHL»

«ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου / Πανελλήνιος Σύλλογος Λαρυγγεκτομηθέντων ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών «ΠΑΣΜΜΟ»

ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ Σύλλογος εθελοντών κοινωνικής & συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους

Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων & Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας Είμαστε Μαζί

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί Σου»

Σύλλογος καρκινοπαθών Γιαννιτσών

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου» – «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου «Δύναμη Ψυχής»

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης

Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Σύλλογος καρκινοπαθών Ν.Λάρισας

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

"ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ" Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου

"ΕπιΣτήθιοι Φίλοι" Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού Ν. Αρτας

Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και Εφηβική ηλικία - το ΚΥΤΤΑΡΟ

Σύλλογος Φίλων ΑΝΘ Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»

"παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι" Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης

Σύλλογος Καρκινοπαθών «Μαζί για Ζωή»

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Σύλλογος Άγωνας Ζωής Ν. Ευρυτανίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας - Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»

Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξαναρχί-ΖΩ"

Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά»- Στάσου Κοντά Μας

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών - Κάπα3