Επιλογή Σελίδας

Σύλλογος καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας – «Η Αγία Αικατερίνη»

ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (θεανώ Γελαδάρη Συντ/χος Νοσηλεύτρια)

Το 2017, από την αρχή του, φαίνεται ότι θα είναι ένα έτος προκλήσεων και σημαντικής αλλαγής των δεδομένων στο χώρου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Οι πολιτικές επιταγές είναι εμφανείς και η ζοφερή πραγματικότητα των τελευταίων ετών, μας σφίγγει όλο και περισσότερο. Η οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού, σε συνδυασμό με την αδυναμία του δημόσιου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μίγμα, που δείχνει ότι λίγο απέχουμε από την πλήρη κατάρρευση. Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι αδήριτη ανάγκη να αγκαλιαστούμε και να συνεργαστούμε όλοι οι σύλλογοι καρκινοπαθών, εθελοντών και φίλων μεταξύ μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να χαράξουμε κοινή πορεία, προκειμένου να καταφέρουμε να προασπίσουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπιζόμαστε, και τώρα και στο μέλλον, ως άνθρωποι με αξιοπρέπεια και υπόσταση, και όχι ως απλοί αριθμοί! Η ισχύς εν τη ενώσει λοιπόν, και ο «άνθρωπος» στο επίκεντρο!


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης- Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», ιδρύθηκε το 2003 και έχει έδρα την πόλη της Κατερίνης. Κενά και αδυναμίες του συστήματος υγείας, και ανάγκες των καρκινοπαθών που απαιτούσαν άμεση αντιμετώπιση, οδήγησαν τους πρώτους οραματιστές, ασθενείς του Καρκίνου, της περιοχής μας στην ίδρυση του συλλόγου. Ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη και έγκυρη διάγνωση του καρκίνου,  ψυχολογική αλλά και υλική υποστήριξη και εξυπηρέτηση των ασθενών είναι στους πρωταρχικούς στόχους του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης και Ν. Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», από την ίδρυσή του το 2003, έχει ως επίκεντρο τον άνθρωπο ασθενή του καρκίνου και τον οικογενειακό του περίγυρο. Παράλληλα απευθύνεται και σε όλο τον πληθυσμό της περιοχής μας, διενεργώντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σχετικά με την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση, την απάλειψη των προκαταλήψεων. Μέλη του είναι οι καρκινοπαθείς κατά κύριο λόγο, αλλά και οι οικογένειές τους φίλοι και εθελοντές. Στεγάζεται, στον 1ο όροφο του κτιρίου της Αντιπεριφέρειας Πιερίας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ. 40 στην Κατερίνη.

Ο σύλλογός μας είναι, -τακτικό μέλος στην ECPC (European Cancer Patient Coalition), -ιδρυτικό μέλος Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) -εγγεγραμμένος στο Εθνικό Μητρώο των ΜΚΟ Στόχος μας η ανάδειξη της φωνής των ασθενών του καρκίνου, τόσο σε τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, η επιτυχής εξυπηρέτηση και επαφή τους με το σύστημα υγείας και τη γραφειοκρατία του, η προώθηση των αιτημάτων και η καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.  Κυρίως όμως ο Σύλλογός μας στόχο έχει να παρέχει υποστήριξη  στην τόσο δύσκολη, ιδιαίτερη και ευαίσθητη φάση που διέρχονται όλοι οι ασθενείς του καρκίνου κατά τη διάρκεια της νόσου. Υποστήριξη σε θέματα ιατρικής φύσης, νοσηλευτικής φύσης, ψυχολογικής,  ακόμα και οικονομικής φύσης, που ειδικά στις μέρες μας και κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, αναδεικνύεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και συνεχώς αυξανόμενα ζητήματα

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

Για τους σκοπούς αυτούς, ο σύλλογός μας έχει δημιουργήσει συνεργασίες σε μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης, με τους τοπικούς φορείς και συνέργειες με επιχειρήσεις και εθελοντές συμπολίτες μας,  που στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια το έργο μας.

Επιχειρώντας μια σύντομη παρουσίαση του έργου του συλλόγου για τη χρονιά που μας πέρασε, θα κάνουμε αναφορά στις παρακάτω:

 • Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με τη Δωρεά Μυελού των Οστών, σε συνεργασία με την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Σε συνέχεια της Εκδήλωσης που διοργανώσαμε το περασμένο έτος σε συνεργασία, με την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το Γενικό Νομαρχιακό  Νοσοκομείο Κατερίνης και το Δήμο Κατερίνης,  οργανώσαμε ενημερώσεις-παρουσιάσεις, συμμετέχοντας στις εβδομαδιαίες τακτικές εξορμήσεις που κάνει το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, όλη τη χρονιά, δώσαμε τη δυνατότητα σε περισσότερους από 600 ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας στην πόλη της Κατερίνης αλλά και στα χωριά του Νομού Πιερίας, να ενημερωθούν και να εγγραφούν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.
 • Πραγματοποιήσαμε τρία Bazaar (Χριστούγεννα, Πάσχα και στα Πολιτιστικά Δρώμενα των συλλόγων Παναγία Σουμελά και Ένωση Ποντίων Πιερίας) εκθέτοντας χειροτεχνίες των μελών και εθελοντών του συλλόγου μας στο καλλιτεχνικό εργαστήρι που λειτουργούμε. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική δύναμη της δημιουργίας, αναδεικνύουμε το σθένος, την ομορφιά και το ταλέντο που κρύβουν μέσα τους οι ασθενείς μας.
 • Συνδιοργανώσαμε, τον Οκτώβριο, με πολύ μεγάλη επιτυχία, μαζί με την Πνευμονολογική κλινική του Θεαγένειου νοσοκομείου Θεσ/νίκης και τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης διημερίδα για την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης.
 • Δράσεις ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, έγιναν όλο τον Οκτώβριο, στον κόσμο της Πιερίας και σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης και το Γ. Ν. Νοσοκομείο Κατερίνης. Έγινε διανομή ενημερωτικού υλικού στον πεζόδρομο της πόλης και τις δημόσιες υπηρεσίες και κεντρική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία με συμμετοχή πλήθους κόσμου.
 • Κάλυψη δαπανών σε περιπτώσεις ύψιστης ανάγκης, όπως για διανομή τροφίμων και επισκέψεις σε άπορες οικογένειες καρκινοπαθών, για αγορά υλικών για το πρόγραμμα της νοσηλείας  κατ’ οίκον, για δίδακτρα φροντιστηρίων  παιδιών από άπορους ασθενείς.
 • Παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης σε οικογένειες ασθενών σε συνεργασία με εθελοντές ψυχολόγους του συλλόγου μας.
 • Συμμετοχή στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της EUROPEAN CANCER PATIENT COALITION (ECPC). Είναι προφανές ότι μέσα από τη συμμετοχή μας σε Ευρωπαϊκούς φορείς και οργανώσεις θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τη φωνή των ασθενών του καρκίνου στη χώρα μας και να θέσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ατζέντα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Ο σύλλογός μας, συνειδητοποιημένος πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, συμμετέχει και σε δράσεις της ECPC, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη φωνή της Ελλάδας σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο
 • Τέλος με τη συμμετοχή μας σε συνέδρια και ημερίδες σε διάφορα μέρη της χώρας μας, προσπαθούμε να μεταφέρουμε γνώση και νέα δεδομένα πάνω στους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης αλλά και πρόληψης μορφών καρκίνου σε όλα τα μέλη μας, αλλά και για να ενισχύσουμε την μεταξύ μας κοινή πορεία σχέση και ανταλλαγή απόψεων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017

Για τη νέα χρονιά, ο σύλλογός μας έχει προγραμματίσει ένα αριθμό δράσεων που στην πορεία θα διανθιστούν και με άλλες οι οποίες βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας την παρούσα φάση. Μεταξύ άλλων προγραμματίζουμε:

 • Εκστρατεία ενημέρωσης των μαθητών των Λυκείων της πόλης μας σχετικά με τον υιό των κονδυλωμάτων (HPV) σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς και τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης
 • Συνέχιση της ενημέρωσης για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, με τον προγραμματισμό εκδήλωσης και συνέχιση των εξορμήσεων
 • Ανάπτυξη της δράσης ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών και των οικογενειών τους .
 • Συνέχιση της υποστήριξης άπορων ασθενών και των οικογενειών τους.
 • Υποστήριξη του προγράμματος Νοσηλεία κατ’ οίκον, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κατερίνης.
 • Εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού, για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ορισμένων μορφών καρκίνου.            

       ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

Το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο σύλλογός μας στην περιοχή της Πιερίας είναι πολύ σημαντικό και χαίρει της πλήρους αποδοχής και υποστήριξης των φορέων της. Έτσι, η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, το Νοσοκομείο Κατερίνης είναι πάντα δίπλα μας και μας υποστηρίζουν. Ακόμα πολιτιστικοί σύλλογοι και επιχειρήσεις της περιοχής μας, αγκαλιάζουν τις δράσεις μας και συμβάλουν στην πραγματοποίησή τους. Τα έσοδά μας προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές των μελών, δωρεές και χορηγίες.

       ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Θεανώ Γελαδάρη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Λιόλιου Μαρία

Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:  Αμβροσιάδου Πολυξένη

ΤΑΜΙΑΣ:  Παπαδόπουλος Βασίλειος

ΜΕΛΟΣ:  Καστανάρα Ελένη

ΜΕΛΟΣ:  Γκουρκόλη Αικατερίνη

ΜΕΛΟΣ:  Καπετανάκης Γεώργιος

28ης Οκτωβρίου 40
Τ.Κ. 60100 – Κατερίνη


[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”h3″]

23513 51233

[wp-svg-icons icon=”drawer-3″ wrap=”h3″]

23513 51233

[wp-svg-icons icon=”earth” wrap=”h3″]
[wp-svg-icons icon=”mail-2″ wrap=”h3″]

 

Τα Μέλη της ΕΛΛΟΚ

«ΑγκαλιάΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Kαρκίνου Ν.Αχαίας

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Νομού Θεσσαλονίκης

Σύλλογος καρκινοπαθών Κατερίνης – Πιερίας – «Η Αγία Αικατερίνη»

Κ.Ε.Φ.Ι. Σύλλογος Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών

ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Πανελλήνιος σύλλογος γυναικών με καρκίνο μαστού

Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Νομού Αχαΐας

«ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο

«Οικογενειακή Συμμαχία Ελλάδος κατά της Νόσου VHL»

«ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου / Πανελλήνιος Σύλλογος Λαρυγγεκτομηθέντων ΠΑΝ.ΣΥ.ΛΑ

Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων Μυελού Οστών «ΠΑΣΜΜΟ»

ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ Σύλλογος εθελοντών κοινωνικής & συναισθηματικής στήριξης ανθρώπων με καρκίνο και των οικογενειών τους

Σύλλογος Ασθενών με Νεοπλασία Φίλων & Οικογενειών Β.Δ. Ελλάδας Είμαστε Μαζί

Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με Νεοπλασματική Ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί Σου»

Σύλλογος καρκινοπαθών Γιαννιτσών

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η Αλληλεγγύη»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και φίλων Ν. Έβρου» – «ΣΥΝΕΧΙΖΩ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ»

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου «Δύναμη Ψυχής»

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Κοζάνης

Σύλλογος Καρκινοπαθών Λέσβου

Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας

Σύλλογος καρκινοπαθών Ν.Λάρισας

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Κυκλάδων

"ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ" Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου

"ΕπιΣτήθιοι Φίλοι" Σύλλογος εθελοντών κατά του καρκίνου του Μαστού Ν. Αρτας

Πανελλήνιος Σύλλογος Ατόμων με Νεοπλασματική Ασθένεια κατά την Παιδική και Εφηβική ηλικία - το ΚΥΤΤΑΡΟ

Σύλλογος Φίλων ΑΝΘ Θεαγένειο «Αλέξανδρος Συμεωνίδης»

"παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι" Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης

Σύλλογος Καρκινοπαθών «Μαζί για Ζωή»

Σύλλογος Εθελοντών κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Σύλλογος Άγωνας Ζωής Ν. Ευρυτανίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας

Σύλλογος Καρκινοπαθών Βέροιας - Ημαθίας «ΑΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ»

Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας "Ξαναρχί-ΖΩ"

Ελληνική Ομάδα Ασθενών με Χρόνια Λεμφοκυτταρική Λευχαιμία

Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία «Η Ηλιαχτίδα»

FairLife-Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα

Σύνδεσμος Φίλων Ασθενών του ειδικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά»- Στάσου Κοντά Μας

Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών - Κάπα3