Επιλογή Σελίδας

Η Ελένη Ντελιοπούλου είναι μητέρα δύο παιδιών του Γιώργου και της Σοφίας και κατοικεί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Εργάσθηκε σε πολυεθνική Εταιρεία Τροφίμων ως υπεύθυνη Διασφάλισης Ποιότητας και η μακρά επαγγελματική της εμπειρία είναι σημαντική στο χώρο της συνηγορίας για την ασφάλεια των ασθενών και την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η εμπειρία του καρκίνου του μαστού την ώθησε στον εθελοντισμό, στην υποστήριξη ασθενών και στη συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης του οποίου διετέλεσε Γενική Γραμματέας.

Ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, του οποίου υπήρξε Πρόεδρος από το 2008 μέχρι το 2015. Εκπαιδεύτηκε ως εθελόντρια στο Άλμα Ζωής βάσει του διεθνούς προτύπου “Reach to Recovery” και συνεχίζει να στηρίζει έως σήμερα τις χειρουργημένες γυναίκες στο Τμήμα Μαστού του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο.

Ιδρυτικό επίσης μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. και του Δ.Σ. και συνέβαλε ουσιαστικά στο έργο της.

Η Ελένη οραματίζεται την συνένωση όλων των συλλόγων ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα, ώστε με ενιαία φωνή να προασπίσουν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματά τους και να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη δημόσια υγεία και την ογκολογική περίθαλψη.

Η δίψα για μάθηση και νέους δρόμους την οδήγησαν πάλι στο ΑΠΘ στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας απ’ όπου αποφοίτησε το 2005 και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Παρακολουθεί μαθήματα Ψυχολογίας στο Κοινωνικό Πανεπιστήμιο Ενεργών Πολιτών κατά την τρέχουσα χρονιά πιστεύοντας πως γίνεται καλύτερος άνθρωπος και φροντιστής.