Επιλογή Σελίδας

 

Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο στο Πάγκρεας – 17 Νοεμβρίου 2022

ήρθε η ώρα |μάθε για τον καρκίνο στο πάγκρεας

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, μέλος του Παγκόσμιου Συνασπισμού για τον Παγκρεατικό Καρκίνο (World Pancreatic Cancer Coalition), συμμετέχει στην παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του παγκρέατος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παγκρεατικού Καρκίνου, που φέτος διεξάγεται στις 17 Νοεμβρίου.

 

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος;

Η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Παγκρέατος ενώνει ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε μία κοινή προσπάθεια για καλύτερη ευαισθητοποίηση, χρηματοδότηση και έρευνα για τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Είναι μία καλή στιγμή να μάθουμε τους παράγοντες κινδύνου και τα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος. Τη μέρα αυτή διεκδικούμε περισσότερα: να μάθουμε, να ενημερώσουμε, να υποστηρίξουμε την κοινότητα των επαγγελματιών υγείας, να επιστήσουμε την προσοχή. Γιατί σε αυτή την ασθένεια, όλα είναι θέμα χρόνου. Η έγκαιρη διάγνωση παίζει ρόλο. Ο χρόνος παίζει ρόλο και κάθε στιγμή είναι σημαντική.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Παγκρέατος είναι μια πρωτοβουλία του

Παγκόσμιου Συνασπισμού για τον Καρκίνο του Παγκρέατος (World Pancreatic Cancer Coalition), ο οποίος αποτελείται από περισσότερες από 100 οργανώσεις από 37 χώρες και 6 ηπείρους.