Καρκίνος των Νεφρών

 

Η Πέμπτη 22  Ιουνίου 2017,  ήταν η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα για τον Καρκίνο των Νεφρών, ημέρα κινητοποίησης της  παγκόσμιας κοινότητας των ασθενών με καρκίνο των νεφρών, των οικείων και των περιθαλπόντων τους, της ιατρικής κοινότητας και οργανώσεων ασθενών μεκαρκίνο για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού για τη σοβαρή αυτή ασθένεια αλλά και  για την  συνεισφορά στην έρευνα για τον καρκίνο των νεφρών.

Ο καρκίνος των νεφρών είναι μια πολύ σοβαρή ασθένεια που προσβάλλει εκατοντάδες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο αλλά και την οικογένεια τους και δημιουργεί ερωτήσεις χωρίς απάντηση. H παγκόσμια συχνότητα εμφάνισης αυτού του καρκίνου εκτιμάται ότι θα ανέλθει κατά 22% μέχρι το 2020 ενώ η αιτία εμφάνισης καρκίνου των νεφρών παραμένει άγνωστη κατά το μεγαλύτερο μέρος.

Ο καρκίνος των νεφρών δεν γνωρίζει σύνορα και οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες συμφωνούν στο ότι υπάρχει μια ευκαιρία για παγκόσμια συνεργασία για την ευαισθητοποίηση για την ασθένεια με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που έχουν σημασία για τους ασθενείς.