Επιλογή Σελίδας

Καίτη Αποστολίδου
Πρόεδρος Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

H Καίτη Αποστολίδου είναι Πρόεδρος της Δ.Ε. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου-ΕΛΛΟΚ και Αντιπρόεδρος της ΕCPC-European Cancer Patient Coalition, και εκπροσωπεί την ΕCPC στην Επιτροπή Καταναλωτών & Ασθενών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και στην ENCePP, European Network of Centres for Pharmacoepidemiology and Pharmacovigilance, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καρκίνου, στην Ομάδα Εργασίας για την δημιουργία κατευθυντηρίων οδηγίων για τη δημιουργία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας στην υγεία της Ε.Ε., στην Ομάδα Εργασίας Ασθενών της ΕSMO European Society of Medical Oncology. Η Καίτη έχει διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού και είναι μέλος Ελληνικών & διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο. Είναι Σύμβουλος Public Affairs, πτυχιούχος Πανεπιστημίου Αθηνών και ΜcGill/Καναδά και ομιλεί Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά, Γερμανικά.

Ζωή Γραμματόγλου
Μέλος Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι.Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με κατάρτιση στον Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών στο Νοσοκομείο Αγιος Σάββας. Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση.

Γιώργος Καπετανάκης
Γραμματέας Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης «Η Αγία Αικατερίνη», επαγγελματίας χρηματιστηριακών υπηρεσιών. Νόσησε προ 5ετίας από αιματολογικό καρκίνο, που υπήρξε η αιτία για την ενεργή ενασχόληση του με τη την υποστήριξη των  ασθενών με καρκίνο και τη συνηγορία για τα δικαιώματα των ασθενών.

Άτομο με έντονη κοινωνική δραστηριότητα, διείδε την ανάγκη συσπείρωσης και συνεργασίας όλων,  προκειμένου να υπάρξει μία Ομοσπονδία με ενιαία και δυνατή φωνή. Υπέρμαχος της άποψης ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας πρέπει να έχει και Ευρωπαϊκή προοπτική, εργάζεται και ενθαρρύνει, τη συμμετοχή και την ενδυνάμωση της Ελληνικής παρουσίας και αντιπροσώπευσης στην ECPC (European Cancer Patient Coalition). Μέλος της Ομάδας ΤeamECPC, συμμετείχε ως δρομέας το Σεπτέμβριο 2014, στον αγώνα 5 χλμ “The color run” που έγινε στις Βρυξέλες εκπροσωπώντας τη χώρα μας και θέλοντας να στείλει ταυτόχρονα ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας σε όλους τους ασθενείς.

Είναι ενεργό μέλος και Εθελοντής Δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Παρασκευή Μιχαλοπούλου
Μέλος Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Γραμματέας Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “Αλμα Ζωής”. Μέλος του Συλλόγου από το 2006, έχει διπλή εμπειρία καρκίνου του μαστού, είναι εκπαιδευμένη εθελόντρια.

Μέλος της Oργανωτικής Επιτροπής του συμβολικού αγώνα δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού Greece Race for the Cure. Μέγιστο μέλημα η ενδυνάμωση των ασθενών και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους με αποτέλεσμα την ενεργοποίησή της στη δημιουργία της ΕΛΛΟΚ της οποίας είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Είναι τελειόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.

Ελένη Ντελιοπούλου
Αντιπρόεδρος Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΟΚ, και του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Αλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος από το 2008 μέχρι το 2015. Η Ελένη οραματίζεται την συνένωση όλων των συλλόγων ασθενών με καρκίνο στην Ελλάδα, ώστε με δυνατή φωνή να προασπίσουν τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματά τους και να κερδίσουν τη συμμετοχή τους σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων για τη δημόσια υγεία και την ογκολογική περίθαλψη. Μετά την εμπειρία του καρκίνου του μαστού την ώθησε στον εθελοντισμό, στην υποστήριξη ασθενών του Θεαγενείου Νοσοκομείου και στη συνεργασία με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας Θράκης του οποίου διετέλεσε Γενική Γραμματέας επί πενταετία. Η μακρά επαγγελματική της εμπειρία στο χώρο της Διασφάλισης Ποιότητας είναι σημαντική στο χώρο της συνηγορίας για την ασφάλεια των ασθενών και την διασφάλιση της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών από τις κλινικές μαστού. Η δίψα για μάθηση και νέους δρόμους την οδήγησαν πάλι στο ΑΠΘ στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας απ’ όπου αποφοίτησε το 2005 και στη συνέχεια ακολούθησε σπουδές στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. όπου είναι τελειόφοιτη φοιτήτρια.

Μαρίνα Τζανάκη
Μέλος Δ.Ε. ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Aντιπρόεδρος του συλλόγου στήριξης ασθενών με καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης, ιδρυτικό μέλος και επί δεκαετία Πρόεδρος.

ΠροΪσταμένη του Τμήματος Φαρμακευτικής ΠΕΔI Ηρακλείου του ΕΟΠΥΥ. Πτυχιούχος της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστήμιου.

Mαρούσα Πρωτοπαπαδάκη
Νομική Σύμβουλος ΕΛΛΟΚ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Δικηγόρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Κλάδο Διεθνών Σπουδών του ΑΠΘ, που προσφέρει εθελοντικά νομική συμβουλευτική στο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο μαστού “Άλμα Ζωής” Νομού Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι μέλος. Η Μαρούσα προσφέρει υπηρεσίες στο τομέα δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο, παροχής υπηρεσιών υγείας, διοίκησης και διαχείρισης συλλόγων. Υποστηρίζει νομικά τη σύσταση της ΕΛΛΟΚ

Iωαννα Καραβάνα
Πρόεδρος Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας στον οποίο παρέχει αμισθί τις υπηρεσίες της ως Νομική Σύμβουλος.

Κώστας Αθανασάκης
Οικονομολόγος- Συνεργάτης Ερευνητής Τομέα Οικονομικών της Υγείας Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Κώστας Αθανασάκης είναι Οικονομολόγος Υγείας. Από το 2007 είναι Συνεργάτης Ερευνητής του Τομέα Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με κύριο αντικείμενο, διδακτικά και ερευνητικά, την Οικονομική Αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και τη Φαρμακοοικονομία. Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια διδάσκει «Πολιτική Φαρμάκου και Αξιολόγηση της Τεχνολογίας Υγείας» στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πέραν των παραπάνω, τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επεκτείνονται, επίσης, στην τεκμηριωμένη πολιτική υγείας (Evidence-Based Health Policy).

Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φαρμακοοικονομίας και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 17ου και του 18ου Ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου της International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR).

Μαρία Γαζούλη
Επικ. Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Η Μαρία Γαζούλη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1994 αποφοίτησε από το τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ το 1999 ολοκλήρωσε την πρώτη της διδακτορική διατριβή με θέμα: “Χαρακτηρισμός πλασμιδιακών κεφαλοσπορινασών στα είδη Klebsiella pneumoniae και Escherichia coli” στο τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Το 2003 ολοκλήρωσε τη δεύτερη διδακτορική της διατριβή με θέμα: «Βιοχημική, Γενετική και Μοριακή αντίδραση των κλινικών στελεχών Klebsiella pneumoniae στα β-λακταμικά αντιβιοτικά» στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει πραγματοποιήσει μετεκπαίδευση σε πανεπιστήμια του Ην. Βασιλείου και των Η.Π.Α. Έχει διδάξει σε αρκετά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, καθώς και σε άλλες Σχολές. Έχει υπάρξει επιστημονική υπεύθυνη και μέλος εξεταστικών επιτροπών σε πλήθος διδακτορικών διατριβών. Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό Ερευνητικών Εργαστηρίων, Ερευνητικών Προγραμμάτων, καθώς και σε Ευρωπαϊκές Επιτροπές και Δίκτυα. Είναι μέλος αρκετών Επιστημονικών Εταιριών. Είναι μέλος ή/και σύμβουλος στις συντακτικές επιτροπές πλήθους Επιστημονικών περιοδικών. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 200 επιστημονικές δημοσιεύσεις, ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή αρκετών βιβλίων. Τέλος, έχει λάβει δύο υποτροφίες, αλλά και πλήθος βραβείων και επαίνων για την επιστημονική της δραστηριότητα.

Καθ. Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος,
Πρύτανης ΕΚΠΑ-Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος είναι Πρύτανης ΕΚΠΑ και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα». Πρωτοστάτησε στην ίδρυση, στελέχωση και λειτουργία της Αιματολογικής-Ογκολογικής Μονάδας της Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκ. Αλεξάνδρα, που θεωρείται παγκοσμίως μια πρότυπη μονάδα με σημαντικό κλινικό και ερευνητικό έργο, έχοντας εξειδίκευση στις πλασματοκυτταρικές δυσκρασίες (πολλαπλό μυέλωμα, μακροσφαιριναιμία, αμυλοείδωση), τον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, καθώς και τον καρκίνο του προστάτη, του νεφρού και της ουροδόχου κύστεως. Η Αιματολογική-Ογκολογική Μονάδα έλαβε την πιστοποίηση ποιότητας της TÜV (ΙSO 9001) για τις θεραπευτικές, νοσηλευτικές και διοικητικές υπηρεσίες σε επίπεδο βραχείας νοσηλείας, καθώς επίσης για τον σχεδιασμό, την εκτέλεση και τη συμμετοχή σε κλινικές μελέτες και την παραγωγή επιστημονικού έργου κλινικής και μεταφραστικής έρευνας. Ο Καθ. Μ.Α. Δημόπουλος εχει συγγράψει μέχρι σήμερα 570 επιστημονικά άρθρα σε διεθνή περιοδικά που αφορούν στη μελέτη των παραπάνω νοσημάτων. Αρκετές δημοσιεύσεις του αφορούν κλινικές μελέτες όπου ως κύριος ή συμμετέχων ερευνητής συνέβαλε στην έγκριση, σε παγκόσμιο επίπεδο, νεώτερων φαρμάκων για την βελτίωση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και την αύξηση της επιβίωσης των ογκολογικών ασθενών. Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή πολυάριθμων κεφαλαίων ελληνικών και διεθνών συγγραμμάτων και είναι μέλος σε όλες τις σημαντικές Ιατρικές Εταιρείες για την Αιματολογία και Ογκολογία, όπως της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πολλαπλού Μυελώματος (Multiple Myeloma Research Foundation), του Διεθνούς Ινστιτούτου του Πολλαπλού Μυελώματος (International Myeloma Foundation) και της μακροσφαιριναιμίας Waldenström, καθώς και της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Δικτύου του Πολλαπλού Μυελώματος (European Myeloma Network). Τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Robert A. Kyle» που αφορά τη συμβολή στη έρευνα και αντιμετώπιση της μακροσφαιριναιμίας Waldenström

Χρήστος Λιονής
Καθ. Γενικής Ιατρικης & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Χρήστος Λιονής είναι Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και διατηρεί τη θέση του Διευθυντού της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής στη Σχολή και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Στο εξωτερικό διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Γενικής Ιατρικής και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας στη Γενικής Ιατρική. Εχει τύχει της απονομής του τίτλου του Υποτρόφου (Fellow) από το Βασιλικό Κολλέγιο των Γενικών Ιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου και από την Παγκόσμιο Εταιρία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. Διδάσκει σχέση γιατρού-ασθενούς και συμπονετική φροντίδα στους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής. Είναι συνεκδότης σ’ ένα βιβλίο για τη συμπονετική φροντίδα και μαζί με Sue Shea είναι διευθυντής σύνταξης του περιοδικού. Ως Διευθυντής Σύνταξης προσφέρει τις υπηρεσίες του διεθνή περιοδικά με αναφορά στη γενική ιατρική και στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ερευνητικές του προτάσεις έχουν χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εχει δημοσιεύσει 300 άρθρα σε ξενόγλωσσα περιοδικά που εμφανίζονται στη βάση δεδομένων PuBMed και 86 σε Ελληνικά περιοδικά με σύστημα κριτών.

Βασίλειος Μπαρμπούνης
Παθολόγος-Ογκολόγος,Διευθυντής Γ Ογκολογικής Kλινικής Nοσοκομειο “Metropolitan”

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Βασίλειος Μπαρμπούνης είναι Δ/τής της Ογκ/κής Κλινικης του Νοσοκ. Μετροπόλιταν με μεγάλη προϋπηρεσία ως Δ/της Ογκ/κών Κλινικών. Προηγούμενα έχει διατελέσει Διευθυντής της Ογκολογικής μοναδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Ιπποκράτειο, Διευθυντής Β Παθολογικής-Ογκολογικής Κλινικής Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Αγιος Σάββας». Είναι Προεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Μαστολογίας και έχει διατελέσει εκδότης περιοδικού Ελληνικής Εταιρείας Παθολόγων Ογκολόγων FORUM OF CLINICAL ONCOLOGY. Εχει συγγράψει πολλά άρθρα που εχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ογκολογίας.

Kαθ. Άννα Μπατιστάτου
MD, PhD

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

H Aννα Μπατιστάτου είναι Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής στο Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από τον Ιούνιο 2016 είναι εκλεγμένη Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (ΕΕΠΑ). Την προηγούμενη διετία (2014-2016) διετέλεσε Γενική Γραμματέας της ΕΕΠΑ. Στο ερευνητικό της έργο περιλαμβάνονται 173 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (Pubmed), με συνολικό συντελεστή εμβέλειας (impact factor) 430 μονάδες, και πάνω από 3000 βιβλιογραφικές αναφορές με h-index 28. Είναι επίσης συγγραφέας λογοτεχνικού βιβλίου με τίτλο « Η ζωή εν Πέτρα». Η Άννα Μπατιστάτου είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia University in the City of New York, Graduate School of Arts and Sciences (ΜA 1990, PhD 1993).

Ιωάννης Μπουκοβίνας
MD, PhD, PharmaD-Παθολόγος – Ογκολόγος

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Ιωάννης Μπουκοβίνας είναι Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής της Βιοκλινικής στην Θεσσαλονίκη. Διετέλεσε Σύμβουλος Ογκολόγος στον Θεαγένειο Νοσοκομείο επί 16ετία και έχει μεγάλη εμπειρία και ενδιαφέρον για τον καρκίνο ουρογεννητικού συστήματος, το σάρκωμα, τον καρκίνο των πνευμόνων, το μελάνωμα και τους καρκίνους του γαστρεντερικού συστήματος. Μετά την απόκτηση του Διδακτορικού του τίτλου συνέχισε την εξειδίκευση του στο Ιnstitut Gustave Roussy στη Γαλλία. Είναι μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων για το μελάνωμα της ESMO και μέλος της ΕΟΠΕ. Εχει συνεργασθεί σε περισσότερα από 50 άρθρα που δημοσιεύθηκαν σε έγκριτα ιατρικά περιοδικά και συμμετέχει σε πολλές εθνικές και διεθνείς κλινικές μελέτες

Μιχάλης Νικολάου
Παθολόγος-Ογκολόγος-Προεδρος ΟΝΕΟ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Μιχάλης Νικολάου είναι Παθολόγος Ογκολόγος στο ΓΝΑ Ιπποκράτειο, με μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορική διατριβή από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι πρόεδρος της ΟΝΕΟ (Ομάδα Νέων Ελλήνων Ογκολόγων) και ταμίας στην Επαγγελματική Ένωση Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΕΠΟΕ). Είναι μέλος επιστημονικών ομάδων εργασίας και έχει πλούσιο ερευνητικό, κλινικό και ακαδημαϊκό έργο.

Αν. Καθ. Γεώργιος Πενθερουδάκης
Διευθυντής Ογκ/κής Κλινικής ΠΠΓΝ Ιωαννίνων

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Γεώργιος Πενθερουδάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Ογκολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι οι καρκίνοι του γαστρεντερικού σωλήνα, το καρκίνωμα αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας και οι μελέτες φάσεως Ι,ΙΙ φαρμακοκινητικής και μεταφραστικής έρευνας. Είναι συγγραφέας περισσότερων από 200 πρωτότυπων δημοσιεύσεων σε αγγλόφωνα περιοδικά Index Medicus και πλήρες μέλος των European Society of Medical Oncology (ESMO), American Society of Clinical Oncology (ASCO). Πρόεδρος της Eυρωπαικής Επιτροπής ESMO Guidelines, μέλος ESMO Executive Board και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Συνεργαζόμενης Ογκολογικής ομάδας (HeCOG).

Γεώργιος Πισσάκας
Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Συντονιστής Διευθυντής Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος. Νοσοκομείου ”ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”

Eλένη Πιτέλου
PhD-Εμπειρογνώμων Δημόσιας Υγείας, ΜPH, FRSPH

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ελένη Πιτέλου είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Κλινική Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Είναι συνεκδότης βιβλίου που πραγματεύεται τη σχέση ιατρού-ασθενή, ενώ διδάσκει τη «Λήψη Κλινικής Απόφασης – Τεκμηριωμένη Ιατρική» και συμμετέχει στο μάθημα «Σχέση ιατρού-ασθενή» στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Διδάσκει επίσης «Επικοινωνία και Συμβουλευτική» στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΤΕΙ Αθηνών.

Εργάστηκε ως επιμελητής και ως επιστημονικός υπεύθυνος, καθώς και ως διευθύντρια στον χώρο των κλινικών δοκιμών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα (Γερμανία, Ολλανδία και Ηνωμένο Βασίλειο) αναλαμβάνοντας υποβολές σε Ευρώπη (EMA) και ΗΠΑ (FDA). Η Ελένη Πιτέλου σπούδασε Ιατρική και Μοριακή Βιολογία (Queen Mary, University of London, Ηνωμένο Βασίλειο), συνεχίζοντας τις σπουδές της ως υπότροφος του ΝΑΤΟ με ειδίκευση στη Μοριακή Ογκολογία (King’s College School of Medicine, University of London, Ηνωμένο Βασίλειο). Συνέχισε τις σπουδές της στη Δημόσια Υγεία και την Τεκμηριωμένη Ιατρική (University of Maastricht, Ολλανδία και Centre for Evidence-Based Medicine, University of Oxford, Ηνωμένο Βασίλειο), καθώς και στην Έρευνα Συγκριτικής Αποτελεσματικότητας (Institute of Translational Health Sciences, University of Washington, ΗΠΑ). Έχει, επίσης, εκπαιδευθεί ως οικονομολόγος (University of Maastricht, Ολλανδία) και υπήρξε υπότροφος του ιδίου πανεπιστημίου με αντικείμενο τη Διακυβέρνηση και την Ανάλυση Πολιτικής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Οικονομικής και Κοινωνικής Έρευνας των Ηνωμένων Εθνών, εστιάζοντας στην αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας (Health Technology Assessment) και τη διάχυση της καινοτομίας.

Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα
Παθολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος ΟΓΚ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Διάγνωσις»

 

Περισσότερες πληροφορίες

Η Ζένια Σαριδάκη-Ζώρα είναι Παθολόγος Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ Διάγνωσις», στο Ηράκλειο της Κρήτης. Με πτυχίο Ιατρικής και Διδακτορική Διατριβή από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης, έχει κλινική και εργαστηριακή ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Οξφόρδη Μεγ. Βρετανίας και Λουβέν Βελγίου) κυρίως στον καρκίνο του μαστού και του παχέος εντέρου. Έχει 46 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά, ενώ είναι συν-συγγραφέας σε 3 βιβλία. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) από το 2013, διανύοντας τώρα την δεύτερη θητεία της.

Μιχαήλ Χρυσοφός
Επικ. Καθ. Ουρολογίας

 

 

Περισσότερες πληροφορίες

O Mιχαήλ Χρυσοφός είναι Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας της Ιατρική Σχολής στο Αττικό Νοσοκομείο. Εχει εργασθείς ως Fellow in Endourology στο «SCOTTISH LITHOTRIPTOR CENTRE», W. GENERAL HOSPITAL, EDINBURGH, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωσωματική λιθοτριψία, στις ενδοσκοπικές επεμβάσεις και τη λαπαροσκοπική χειρουργική του ουροποιητικού συστήματος. Εχει εκπαιδευθεί στη στη λαπαροσκοπική χειρουργική του ουροποιητικού συστήματος.