Επιλογή Σελίδας

Γεννημένη στην Πάτρα, στις 21 Ιουνίου 1962. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών (σήμερα 31, 26 και 20 ετών).

Σπούδασε Νομικά στο Νομικό Τμήμα, της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Από το 1983 έως το 2016, που συνταξιοδοτήθηκε, εργάστηκε ως υπάλληλος αρχικά και ως στέλεχος αργότερα (τα τελευταία 20 χρόνια) στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Το 2001, στην ηλικία των 39 ετών, διαγνώστηκε με ορμονοεξαρτώμενο, διηθητικό καρκίνο μαστού.

Τον Μάρτιο του 2015 διαγνώστηκε με υποτροπή της νόσου στον ίδιο μαστό και μετάσταση οστών.

Τον Μάρτιο του 2016 εντοπίστηκε νέα μετάσταση στον δεξιό πνεύμονα.

Από το 2003 είναι τακτικό μέλος του παραρτήματος Αχαΐας του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».

Το 2007 εκλέχθηκε πρώτη φορά ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής. Επανεκλέχθηκε το 2009 και κατέλαβε την θέση της Γενικής Γραμματέως της Δ.Ε.

Το 2010 ήταν μεταξύ των ιδρυτών και ασχολήθηκε επισταμένα με όλες τις διαδικασίες ίδρυσης του νέου Συλλόγου Γυναικών με καρκίνο μαστού Ν.Αχαίας – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν.ΑΧΑΙΑΣ.

Εκλέχθηκε στο πρώτο ΔΣ και κατέλαβε την θέση της Αντιπροέδρου, την οποία κράτησε μέχρι τον Ιανουάριο του 2017. Σήμερα κατέχει την θέση του Ταμία του ΔΣ.

Παρέχει οικονομικές και νομικές συμβουλές στον Σύλλογο από την πρώτη στιγμή της συμμετοχής της σε αυτόν, ενώ είναι επίσης ένα ενεργό μέλος της εθελοντικής ομάδας του Συλλόγου (ομάδες αλληλοβοήθειας) και μια αφοσιωμένη μαχήτρια και συνήγορος των δικαιωμάτων των ασθενών με καρκίνο μαστού και με μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Από το 2011, είναι μέλος της πανελλήνιας επιτροπής υπεράσπισης των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών στην υγεία, στα κοινωνικά δικαιώματα (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ), από τον πυρήνα της οποίας, το 2015, προήλθε η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου. Είναι, μέχρι σήμερα, σταθερά η μια από τις δυο εκπροσώπους του Συλλόγου της στην Ομοσπονδία.

Έχει μιλήσει για τα δικαιώματα των μεταστατικών καρκινοπαθών το 2017 και το 2018 σε σχετικά στρογγυλά τραπέζια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (εκπροσωπώντας την ΕΛΛΟΚ και την ECPC), σε παγκόσμια συνέδρια (RRI 2019, Πράγα) και σε σχετικές ημερίδες στη Ελλάδα.