Επιλογή Σελίδας

H Mαρία Θεοδωρίδου είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης και μέλος ΔΣ της ΕΛΛΟΚ.

Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Με έναυσμα την ασθένεια της μητέρας της το 2006, δραστηριοποιήθηκε στον σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της ως περιθάλπουσα, για να βοηθήσει οικογένειες ασθενών με καρκίνο και να βοηθηθεί.

Το 2012, όντας ήδη ενεργό μέλος του συλλόγου, νόσησε και η ίδια με καρκίνο του μαστού. Η πιο πρόσφατη εμπειρία της με τον καρκίνο είναι η ασθένεια του συζύγου της με καρκίνο του οισοφάγου στα τέλη του 2018.

Η Μαρία ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για θέματα εκπαίδευσης και κατάρτισης των ασθενών και των οικογενειών τους και για τις σύγχρονες εξελίξεις στην ογκολογία και την έρευνα για τον καρκίνο.