Επιλογή Σελίδας

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ

Δηλώστε συμμετοχή κάνοντας κλικ εδώ

Κάντε κλικ στην εικόνα για να ανοίξετε το baner σε μεγαλύτερη ανάλυση

 

Η ΕΛΛΟΚ μένοντας σταθερή στην επιλογή της για συνεχή επιμόρφωση των μελών της και ενδυνάμωση τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις του διττού ρόλου τους ως πολιτών, αλλά και ως στελεχών Συλλόγων Ασθενών με Καρκίνο, υλοποιεί ένα κύκλο τεσσάρων εκπαιδευτικών σεμιναρίων εξ αποστάσεως, τα οποία θα είναι ανοιχτά και σε όλους τους πολίτες που επιθυμούν να επιμορφωθούν.

Στόχος των σεμιναρίων είναι η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών μέσω της καλλιέργειας βασικών ικανοτήτων και συμπεριφορών που αφορούν στη διαχείριση της πληροφορίας, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας, αλλά και στο σχεδιασμό συνεργατικών δραστηριοτήτων.

Με τη δράση αυτή, ενδυναμώνουμε έμπρακτα τα μέλη μας και δίνουμε το αισιόδοξο μήνυμα της συνεχούς εκπαίδευσης και αφοσίωσης στους σκοπούς και το όραμά μας για ολοκληρωμένη φροντίδα κάθε ασθενούς με καρκίνο και υποστήριξη των επιβιωσάντων.

 

1η ΕΝΟΤΗΤΑ: Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ

 • Δημιουργία αρχείων κειμένου, αποθήκευση, ταξινόμηση, οργάνωση φακέλων. Δείγμα επιστολής συλλόγου.
 • Διαδικτυακή αποθήκευση (online storage): Εξοικείωση με την αποθήκευση αρχείων στο cloud ώστε να καθίσταται δυνατή η πρόσβαση από οποιονδήποτε υπολογιστή, τάμπλετ ή τηλέφωνο.
 • Βασικές λειτουργίες ημερολογίου google calendar (σημαντικό εργαλείο που συμβάλλει στην παραγωγικότητα, στον προγραμματισμό και την ενημέρωση όλων για εργασίες, υποχρεώσεις, εκδηλώσεις, χωρίς να χρειάζεται συντονισμός μέσω γραμματείας).
 • Xρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απάντηση/προώθηση αλληλογραφίας σε έναν ή περισσότερους αποδέκτες, αποστολή μαζικών επιστολών, επισύναψη αρχείων.
 • Εξοικείωση χρήσης διαδικτυακών εφαρμογών (χρήση ηλεκτρονικής πλατφόρμας άυλης συνταγογράφησης, ηλεκτρονικές υπεύθυνες δηλώσεις και εξουσιοδοτήσεις μέσω gov.gr κλπ)

Έναρξη Προγράμματος 17.00 μμ

Συντονισμός ΕνότηταςΚαλωσόρισμα
Μαρία Θεοδωρίδου, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

17.00 – 17.30: Η σημασία της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην υγεία
Καίτη Αποστολίδου, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου


17.30 – 19.00: Εισηγητής – Εκπαιδευτής Ενότητας
Ιωάννης Γιαλαμάς, Innovation Manager μη κερδοσκοπικός οργανισμός Prosvation

 

2η ΕΝΟΤΗΤΑ: Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ

 • Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: facebook, instagram, twitter. Τι είναι οι followers; Τι είναι και πως χρησιμοποιούνται τα hashtags;
 • Δημιουργία Facebook page, Facebook groupκλπ. Τι από τα δυο χρειάζεται η εθελοντική οργάνωση;
 • Κανόνες καλής διαδικτυακής συμπεριφοράς χρηστών και χτίσιμο σωστού προφίλ σελίδων/λογαριασμών/site εθελοντικών οργανώσεων (τα μη και τα πρέπει)
 • Ορθή χρήση διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ποιοτική προσέγγιση κοινότητας/γενικού πληθυσμού και μελών μας, ποιοτική έρευνα ειδήσεων, αναγνώριση και αποφυγή αναπαραγωγής fake news.


Έναρξη Προγράμματος 17.00 μμ

Συντονισμός Ενότητας – Καλωσόρισμα,
Αγγελική Στεφανάκη, Μέλος Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

17.00 – 17.30: Εισήγηση & παρουσίαση προγράμματος
Ιωάννα Καραβάνα, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου


17.30 – 19.00: Εισηγητής – Εκπαιδευτής Ενότητας
Ιωάννης Γιαλαμάς, Innovation Manager μη κερδοσκοπικός οργανισμός Prosvation

3η ΕΝΟΤΗΤΑ: Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ

 • Τρόποι και μέθοδοι επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης των μελών της οργάνωσης
 • Συστήματα τηλεδιάσκεψης (skype, zoom, messenger, viber, Teams, κλπ) και οργάνωση διαδικτυακών συσκέψεων (on line meetings)
 • Πλατφόρμες συνεργασίας π.χ. Trello,
 • Δημιουργία webinars, podcasts.

 

Έναρξη Προγράμματος 17.00 μμ

Συντονισμός ΕνότηταςΚαλωσόρισμα,
Παρασκευή Μιχαλοπούλου, Ταμίας Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

17.00 – 17.30: Εισήγηση & παρουσίαση προγράμματος
Ελένη Ντελιοπούλου, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου,


17.30 – 19.00: Εισηγητής – Εκπαιδευτής Ενότητας
Ιωάννης Γιαλαμάς, Innovation Manager μη κερδοσκοπικός οργανισμός Prosvation

4η ΕΝΟΤΗΤΑ: Τρίτη 23 Ιουνίου 2020 ώρα 17.00 μμ

 • Σύγχρονες τάσεις σχεδιασμού ιστοτόπου και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο, κατάλληλο για κινητό, ιστότοπο με μικρό κόστος.
 • Πώς να δημιουργήσουμε και  να χρησιμοποιήσουμε  στρατηγική μάρκετιγκ με email που θα κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των χορηγών και των υποστηρικτών μας.
 • Ποιές ηλικίες δωρίζουν περισσότερο σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, ποια μέσα επικοινωνίας προτιμούν, ποια θέματα τους ενδιαφέρουν;
 • Τι είναι και πώς λειτουργεί η διαδικτυακή αναζήτηση πόρων;
 • Τι πρέπει να γνωρίζουν οι σύλλογοι σχετικά με τη νομοθεσία;
 • Εργαλεία που θα μας βοηθούν να αναζητήσουμε  πόρους.
 • 10 καλές πρακτικές αναζήτησης πόρων στο διαδίκτυο για μικρές οργανώσεις.

 

Έναρξη Προγράμματος 17.00 μμ

Συντονισμός ΕνότηταςΚαλωσόρισμα,
Γιώργος Καπετανάκης, Γραμματέας Δ.Σ. ΕΛΛΟΚ

17.00 – 17.30 : Εισήγηση & παρουσίαση προγράμματος
Αγγελική Στεφανάκη, Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου,

17.30 – 19.00: Κατερίνα Δημητρακοπούλου, PR & Communications Expert / Social Mellon


Ερωτήσεις θα υποβάλλονται από τους συμμετέχοντες καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεμιναρίου γραπτά μέσω της εφαρμογής παρακολούθησης
Εκπαιδευτές

Γιάννης Γιαλαμάς:

O Γιάννης Γιαλαμάς με σπουδές στην Πληροφορική, ειδίκευση στην διασφάλιση ποιότητας και στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση, με μεταπτυχιακές σπουδές στην «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία», έχει ασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα με διαχείριση έργων και έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, είτε ως εκπαιδευτής είτε ως εκπαιδευόμενος, είτε ως διαχειριστής.

Αυτή τη περίοδο εργάζεται ως Operations Manager στην εταιρεία ανάπτυξης και σχεδιασμού λογισμικού SB Technologies. Μέρος της δουλειάς του είναι η οργάνωση/βελτιστοποίηση διαδικασιών και η ενσωμάτωση νέων εργαλείων για αποδοτικότερη εργασία. Ασχολείται με τις τεχνολογικές εξελίξεις, αρθρογραφεί για αυτές σε εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει σε events επιχειρηματικότητας, ενώ επίσης διοργανώνει μερικά.  Είναι ενεργός εθελοντής σε πληθώρα επιστημονικών ενώσεων και κοινωφελών οργανισμών (Community manager στην Prosvation). Προσπαθεί συνεχώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις του και να βοηθάει ομάδες  παρέχοντας τεχνογνωσία, καθώς απολαμβάνει να κάνει webinars, και να παράγει μαθησιακό υλικό.


Κατερίνα Δημητρακοπούλου:

PR & Communications Expert

Ειδικός σύμβουλος επικοινωνίας με εξειδίκευση στο κομμάτι της ψηφιακής επικοινωνίας και του brand building. Στόχος μου είναι η δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής για κάθε πελάτη και η παραγωγή πρωτότυπου και ελκυστικού περιεχομένου που θα αυξάνει τη την αλληλεπίδραση με στοχευμένο κοινό. Ενθουσιάζομαι με την έξυπνη χρήση της τεχνολογίας καθώς και τις ενέργειες που εμπνέουν και προβάλλουν τις αξίες των brands ενδυναμώνοντας παράλληλα το κοινωνικό σύνολο με μετρήσιμα αποτελέσματα.