Διοικητικά
Συμβούλια
Γιωργος Καπετανακης
Πρόεδρος

Ο Γιώργος Καπετανάκης είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου – ΕΛΛΟΚ και Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας.
Η εμπειρία του 12 χρόνια νωρίτερα με τον καρκίνο ήταν ο καταλύτης για να ξεκινήσει μια διαδικασία ενεργού συμμετοχής και ενασχόλησης με την υποστήριξη των ογκολογικών ασθενών. Μαζί με άλλους ασθενείς που είχαν το ίδιο όραμα, εργάστηκε από το 2015 με συνέπεια για τη δημιουργία και ανάπτυξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ως το κεντρικό δευτεροβάθμιο φορέα των Οργανώσεων ασθενών με καρκίνο στη χώρα μας.
Είναι ενεργός εθελοντής και μέλος του Συλλόγου Εθελοντών Δωρεάς Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας», προωθώντας την εθνική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την εθελοντική Δωρεά Μυελού των Οστών. Είναι υπέρμαχος της ευρωπαϊκής προοπτικής, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι σύγχρονες προκλήσεις για τη φροντίδα του καρκίνου και να μειωθούν οι ανισότητες που υπάρχουν. Επιπλέον, πιστεύει ότι η συνεργασία οργανώσεων ασθενών με καρκίνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο μπορεί να δώσει αποτελεσματικά λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι καρκινοπαθείς σε όλη την Ευρώπη. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Παρασκευη Μιχαλοπουλου
Αντιπρόεδρος

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ ενώ διετέλεσε ταμίας του Δ.Σ. από το 2016 έως και το 2021.
Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Είναι Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμβολικού Αγώνα δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού GreeceRace for the Cure®. Έχει διπλή εμπειρία καρκίνο του μαστού.
Είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων με τίτλο: «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής», που διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Στην παρούσα φάση φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Μαρια Θεοδωριδου
Γραμματέας

H Μαρία Θεοδωρίδου είναι Γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.
Η σχέση της Μαρίας με τον καρκίνο είναι πολυδιάστατη καθώς υπήρξε φροντίστρια των γονιών της και του συντρόφου της, που ασθένησαν με καρκίνο. Το 2012, κι ενώ ήταν ήδη ενεργό μέλος του Συλλόγου ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο, νόσησε και η ίδια με καρκίνο μαστού. Οι εμπειρίες της ενίσχυσαν την απόφαση της να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις, για το δικαίωμα του κάθε ασθενούς σε μια ολοκληρωμένη περίθαλψη.

Αγγελικη Στεφανακη
Ταμίας

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέλαβε καθήκοντα Ταμία το 2021.
Από το 2007 είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ σε διάφορες θέσεις (ταμίας, γραμματέας, αντιπρόεδρος), ενώ από το 2021 είναι Πρόεδρος του ΔΣ.
Είναι από την Πάτρα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2001. Το 2015 διαγνώστηκε με υποτροπή της νόσου και μεταστάσεις, ωστόσο δεν σταμάτησε στιγμή το εθελοντικό της έργο και τον ενεργό της ρόλο στη συνηγορία των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών.
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα για 34 χρόνια. Βρίσκεται στην ΕΛΛΟΚ για να φέρει στο προσκήνιο τη φωνή και τα προβλήματα των μεταστατικών ασθενών.

Ιωαννα Καραβανα
Μέλος

Η Ιωάννα Καραβάνα γεννήθηκε στη Λάρισα, είναι απόφοιτη του ΑΠΘ και μαχόμενη δικηγόρος από το 1993.Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Λογαριασμού Ενισχύσεως και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Πρωτοδικείου Λάρισας και ειδικός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.
Από το 2015 είναι εκπαιδευμένη (Gestalt Foundation) εθελόντρια του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και εκπρόσωπός του στον Ευρωπαϊκό Συνασπισμό Ασθενών με Καρκίνο. Σήμερα Διανύει την 3η θητεία της ως πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και ως μέλος στα ΔΣ της ΕΛΛΟΚ.
Είναι μητέρα ενός ενήλικου γιου, επιβιώσασα καρκίνου μαστού και φροντίστρια. Πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους, ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους, ότι το αγαθό της δημόσιας υγείας υπερέχει όλων και είναι μη διαπραγματεύσιμο και ότι τα εθνικά συστήματα υγείας επιβάλλεται να είναι ισχυρά και προικοδοτημένα με τους απαιτούμενους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Μαρια Τζιμα
Μέλος

Η Μαρία Τζίμα είναι Μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και Μέλος ΔΣ, Γραμματέας του Συλλόγου Ασθενών με νεοπλασία φίλων και οικογενειών Βορειοδυτικής Ελλάδας, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ. Μετά την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του Συλλόγου, με ευγενή σκοπό τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς περίθαλψης και πρόσβασης των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες θεραπείες.
Σπούδασε την Επιστήμη των Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Μπράιτον, Ηνωμένο Βασίλειο. Το χρονικό διάστημα 2000-2006 ασχολήθηκε με τη διοικητική διαχείριση ευρωπαϊκών έργων-προγραμμάτων στην Μονάδα Ιατρικής Τεχνολογίας και Ευφυών Πληροφοριακών Συστημάτων του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων ενώ από το 2006 είναι διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Αποστολος Χαριτωνιδης
Μέλος

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ και Ταμίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων Μυελού των Οστών «Π.Α.Σ.Μ.Μ.Ο».
Το 2006 διαγνώστηκε με Οξεία Μυελοβλαστική Λευχαιμία και υποβλήθηκε σε Αλλογενή Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών.
Από το 2009 έως σήμερα, έχει συνδέσει όλες τις προσωπικές αθλητικές του επιτυχίες με την προώθηση της καμπάνιας «Πετά τον Φόβο Μακριά Πέτα την Άγνοια Μακριά, Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών». Η κληρονομιά του στην κοινωνία είναι η εγγραφή πάνω από 10.000 συνανθρώπων μας στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών.
Έχοντας κατακτήσει 18 μετάλλια και ένα Παγκόσμιο Ρεκόρ σε Παγκόσμιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες, στόχος του είναι η προώθηση της Υγιεινής Διατροφής και της Προγραμματισμένης Σωματικής Άσκησης για τους επιζώντες του καρκίνου, ώστε να περάσουν από το Ζην στο Ευ ζην.

Εξελεγκτική επιτροπή 2023-2026

Ειρήνη Γεωργοσοπούλου
Βασίλειος Καραπίντσιος
Μαρίνα Κουλεντιανού

KΑΙΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ
Πρόεδρος

Είναι ιδρυτικό μέλος της ΕΛΛΟΚ και διανύει τη δεύτερη θητεία της ως Πρόεδρος (2020-2023). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της ΕCPC – Εuropean Cancer Patient Coalition από το 2013 έως το 2020 και από τον Ιανουάριο 2021 είναι μέλος του Δ.Σ. Εκπροσωπεί την ΕCPC στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, στην ομάδα εμπειρογνωμόνων ECIBC/QASDG EU και στην επιστημονική επιτροπή του TRANSCAN-2 και έχει εκπροσωπήσει την ΕCPC σε όλες τις Ευρωπαϊκές Κοινές Δράσεις για τον καρκίνο ΕPAAC, CanCon, iPAAC, JARC, σε επιτροπές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.ά. Σε εθνικό επίπεδο, έχει συμμετάσχει στην επιτροπή κατάρτισης του ΝΣ για τη σύσταση του Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και στις Επιτροπές Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας. Εκπροσωπεί την ΕΛΛΟΚ στο Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας και είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής All.Can Greece. Έχει πολλές δημοσιεύσεις σε θέματα πολιτικών καρκίνου.

Αντιπρόεδρος
ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Αντιπρόεδρος

Η Ιωάννα Καραβάνα είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και πολύ δραστήριο κοινωνικά άτομο. Δραστηριοποιήθηκε στο Σύλλογο Λαρίσης μετά την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις του. Πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των διοικήσεων και των στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξή τους.

Γιωργος Καπετανακης
Γραμματέας

Μετά την εμπειρία που είχε με τον αιματολογικό καρκίνο, ο Γιώργος έγινε μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, του οποίου είναι και Πρόεδρος του Δ.Σ. Ασχολείται με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου, με σκοπό την προώθηση κοινωνικών μηνυμάτων. Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας οφείλει να έχει και ευρωπαϊκή προοπτική και υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες της ΕΛΛΟΚ. Είναι μέλος και εθελοντής δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας»

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ
Ταμίας

Μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ από τον Φεβρουάριο του 2020, ανέλαβε καθήκοντα Ταμία το 2021. Είναι από την Πάτρα και είναι μητέρα τριών παιδιών. Συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον καρκίνο το 2001. Από το 2007 είναι ενεργό μέλος όλων των Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής Ν.Αχαΐας». Το 2015 διαγνώστηκε με υποτροπή της νόσου και μεταστάσεις, ωστόσο δεν σταμάτησε στιγμή το εθελοντικό της έργο και τον ενεργό της ρόλο στη συνηγορία των δικαιωμάτων των καρκινοπαθών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δούλεψε ως στέλεχος στην Εθνική Τράπεζα για 34 χρόνια. Βρίσκεται στην ΕΛΛΟΚ για να φέρει στο προσκήνιο τη φωνή και τα προβλήματα των μεταστατικών ασθενών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ταμίας

Η Παρασκευή Μιχαλοπούλου διετέλεσε ταμίας του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ από το 2016- 2021. Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Από την έναρξη του Συμβολικού Αγώνα δρόμου και περιπάτου ενάντια στον καρκίνο του μαστού GreeceRace for the Cure® είναι μέλος της Οργανωτικής επιτροπής. Είναι οδοντίατρος, απόφοιτος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ολοκληρώσει το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων με τίτλο: «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής», που διοργανώνεται από την Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής. Στην παρούσα φάση φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Διαχείριση γήρανσης και χρονίων νοσημάτων» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ
Μέλος Δ.Σ.

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης και μέλος Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ από το 2017. Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Η σχέση της με τον καρκίνο είναι πολυδιάστατη. Με έναυσμα την ασθένεια της μητέρας της το 2006, δραστηριοποιήθηκε στον σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της ως περιθάλπουσα, για να βοηθήσει οικογένειες ασθενών με καρκίνο και να βοηθηθεί. Το 2012, νόσησε η ίδια με καρκίνο του μαστού, ενώ το 2018 διαγνώστηκε με καρκίνο οισοφάγου ο σύντροφός της, τον οποίο και έχασε το 2020. Οι εμπειρίες της τη βοήθησαν να εκτιμήσει τον σπουδαίο ρόλο των συλλόγων και της ομοσπονδίας και την ανάγκη να συνεχίσει να αγωνίζεται με όλη της τη δύναμη για την ολοκληρωμένη, ολιστική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο και των φροντιστών τους.

Μέλος Δ.Σ.
ΕΛΕΝΗ ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Ιδρυτικό μέλος και αμέσως προηγούμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης», διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΛΟΚ στην πρώτη θητεία της. Η Ελένη συνεργάσθηκε στενά με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για τη δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης και κατάρτισης των ασθενών, αλλά και για την επιμόρφωση των μελών του Δ.Σ. σε σύγχρονες μεθόδους διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Είναι πτυχιούχος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ και τελειόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ως εκπαιδευμένη εθελόντρια για 11 χρόνια προσφέρει συναισθηματική στήριξη και ενημέρωση σε ασθενείς του Α.Ν.Θ. Θεαγένειο. Από το 2020 παρακολουθεί διαδικτυακά ένα πρόγραμμα ψυχοεκπαίδευσης σε μορφή σεμιναρίων για την κακοποίηση των Γυναικών από τη W.I.N. Hellas – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών.

Εξελεγκτική επιτροπή :

Ανδρομάχη Αθηναίου
Αναστασία Σπυρίδου
Αναστασία Καμμή

Καιτη Αποστολιδου
Πρόεδρος

Πρόεδρος ΕCPC – European Cancer Patient Coalition, μέλος της Επιτροπής Καταναλωτών & Ασθενών (PCWP) και της Ομάδας Διοίκησης του ΕNCePP-Eυρωπαϊκού Δικτύου Κέντρων Φαρμακο-επιδημιολογίας & Φαρμακο-επαγρύπνησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον Έλεγχο του Καρκίνου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την Ποιότητα της Πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Καρκίνο του Μαστού, μέλος της Ομάδας Εργασίας για την αξιολόγηση των προδιαγραφών των εφαρμογών ψηφιακής τεχνολογίας στην κινητή τηλεφωνία στην υγεία, μέλος των Ομάδων Εργασίας της Κοινής Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον έλεγχο του καρκίνου (CanCon) και εκπρόσωπος της ΕCPC στο ερευνητικό έργο eSMART, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του έργου ΤRANSCAN II. Είναι μέλος της Society of Participatory Medicine/USA και της PAIR-Patient Advocates in Research. Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών οργανώσεων και επιτροπών ασθενών με καρκίνο.

ΕΛΕΝΗ ΝΤΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
Αντιπρόεδρος

Ιδρυτικό μέλος και αμέσως προηγούμενη Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης». Η Ελένη συνεργάστηκε στενά με τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για τη δημιουργία προγραμμάτων υποστήριξης και κατάρτισης των ασθενών, αλλά και για την επιμόρφωση των μελών του Δ.Σ. σε σύγχρονες μεθόδους διοίκησης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων. Eίναι πτυχιούχος του ΑΠΘ και φοιτήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
Γραμματέας

Μετά την εμπειρία που είχε με τον αιματολογικό καρκίνο, ο Γιώργος έγινε μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης Ν. Πιερίας και προσφέρει υπηρεσίες σε οργανωτικά θέματα. Ασχολείται με τον αθλητισμό και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου. Είναι πτυχιούχος θετικών επιστημών, ζει και εργάζεται στην Κατερίνη. Είναι υπέρμαχος της άποψης ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των ογκολογικών ασθενών στη χώρα μας οφείλει να έχει και ευρωπαϊκή προοπτική και υποστηρίζει τις ευρωπαϊκές και διεθνείς συνεργασίες της ΕΛΛΟΚ. Είναι μέλος και εθελοντής δράσης του Συλλόγου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Παρασκευη Μιχαλοπουλου
Ταμίας

Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», στον οποίο δραστηριοποιείται από δεκαετίας. Η Παρασκευή έχει διατελέσει μέλος επιτροπών και προγραμμάτων, παρά την επαγγελματική της απασχόληση ως οδοντίατρος.

Ζωη Γραμματόογλου
Μέλος Δ.Σ.

Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων και Ιατρών Αθηνών Κ.Ε.Φ.Ι. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός με κατάρτιση στον Ερυθρό Σταυρό ως Εθελόντρια Κοινωνικής Πρόνοιας και προσφορά υπηρεσιών στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Το 1993 νόσησε από καρκίνο του μαστού, γεγονός που απετέλεσε την αφετηρία για την εθελοντική της δράση. Η Ζωή υποστηρίζει τη θεσμοθέτηση της ένταξης της ανακουφιστικής φροντίδας των ασθενών με καρκίνο στην ογκολογική περίθαλψη και φροντίδα στο πλαίσιο εθνικού συστήματος υγείας.

Μαρια Θεοδωριδου
Μέλος Δ.Σ.

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Ασθενών με Καρκίνο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η Μαρία είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα M.A.Sc. στην επιστήμη Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Από το 1986 εργάζεται ως μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας. Με έναυσμα την ασθένεια της μητέρας της το 2006, δραστηριοποιήθηκε στον σύλλογο «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο» προκειμένου να μοιραστεί την εμπειρία της ως περιθάλπουσα, για να βοηθήσει οικογένειες ασθενών με καρκίνο και να βοηθηθεί.

ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Μέλος Δ.Σ.

Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας και πολύ δραστήριο κοινωνικά άτομο. Δραστηριοποιήθηκε στο Σύλλογο Λαρίσης μετά την εμπειρία της με τον καρκίνο του μαστού και συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του. Έχει πολύπλευρη επαγγελματική δραστηριότητα ως δικηγόρος, ειδική επιστημονική συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Υπ. Εσωτερικών και καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης. Η Ιωάννα πιστεύει ότι οι ενημερωμένοι ασθενείς έχουν καλύτερα αποτελέσματα στην υγεία τους και ότι η κατάρτιση και εμψύχωση των διοικήσεων και των στελεχών των Συλλόγων ασθενών είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη τους.

Εξελεγκτική επιτροπή:

Ιωάννης Γκούμας
Ρηνούλα Σωτηρχέλη
Ροδιανή Κοκκινάκη